Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah za vse uporabnike te spletne trgovine. Upravljavec spletne trgovine je Dejan Černivec s.p., Severova ulica 5, 2250 Ptuj (v nadaljevanju: ponudnik).

1. Registracija

Registracija na tej spletni trgovini ni potrebna, saj uporabniku omogoča lažje naročanje in uporabo portala, saj je večina potrebnih podatkov za naročanje shranjena v sistemu.

2. Naročilo

V spletni trgovini zverinica.com lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe.

Uporabnik naroči izdelke tako, da izbere želene izdelke, klikne “Košarica” in sledi navodilom. Polja označena z zvezdico so obvezna.

V kolikor želi uporabnik k naročilu dodati še kak komentar, ima za to na voljo posebno polje. Z naročilom uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in nadaljujete s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, nakup preko te spletne strani ni mogoč.

Nadalje sistem uporabnika opozori, da je zaključil z nakupom. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji s strani ponudnika prejme potrditev naročila.

3. Plačilo

Uporabnik ima zaradi zagotavljanja redne in kakovostne dobave samo možnost predplačila.

Predplačilo – uporabnik po izvedenem naročilu na e-mail dobi vse potrebne podatke za plačilo. Naročilo je zaključeno šele tedaj, ko prejmemo nakazilo.

4. Cene

Cene, ki so objavljene na spletni strani so za uporabnika končne. DDV je obračunan po ustreznih stopnjah, saj je podjetje zavezanec za DDV.

5. Dostava in dobavni rok

Dostava je možna na območju Republike Slovenije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače. V primeru dostave izven ozemlja Republike Slovenije, ponudnik pripravi ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije. Pošiljke so poslane izven območja Republike Slovenije le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in avansnim plačilom.

Za izdelke, ki niso na zalogi je dobavni rok 14 dni. Ponudnik se zavezuje, da bo svojo obveznost dobave izpolnil najkasneje v roku 30 dni, kot to določa Zakon o varstvu potrošnikov v 43. e členu. “Podjetje mora izpolniti svoje obveznosti iz pogodbe v roku trideset dni od sklenitve pogodbe, razen če se stranki nista dogovorili drugače.”

6. Zaloga

Zaloge živih žuželk ni mogoče nadzorovati v popolnosti. Žive žuželke so živi organizmi, kot take rastejo, se razvijajo in nenazadnje tudi poginjajo. Ponudnik se trudi po svojih močeh, da vzdržuje primerno zalogo žuželk, vendar zaloge nikoli ne garantiramo, saj so spremembe možne že “preko noči”. Prav tako so določene žuželke sezonsko nedobavljive – predvsem zaradi okoljskih temperatur. Iz tega razloga na spletni strani ni vodene evidence katere žuželke so na zalogi in katere niso.

Ponudnik se zavezuje, da bo celotno naročilo izpolnil v rokih, ki jih predpisujeta Zakon o varstvu potrošnikov in pogoji poslovanja dotičnega portala. V kolikor naročenega izdelka ni na zalogi, ga naročimo za vas in ga pošljemo v dogovorjenem roku. V kolikor na zalogi ni le del vašega naročila, del pošljemo takoj, drugi del pa na naše stroške (poštnine) pošljemo kasneje (prav tako v dogovorjenem roku). V kolikor določene žuželke niso dobavljive, vrnemo denar.

7. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcem ponudnik omogoča zakonsko določen odstop od nakupa, ki ga določa 43.č člen Zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo ali uporabljajo blago za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko svoj odstop sporoči po elektronski pošti info@zverinica.com. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nemudoma po odstopu, najkasneje pa v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu. Zgolj vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. V primeru dostave na stroške ponudnika bodo kupcu obračunani stroški vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ponudnik ne odgovarja.

Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v nespremenjeni količini ter v originalni nepoškodovani embalaži. Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe oz. vračila. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

IZJEME: V drugi točki, petega odstavka, 43. č člen Zakon o varstvu potrošnikov je določeno, da kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago (…), ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Živa hrana sama po sebi spada pod hitro pokvarljivo blago in blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Tako od nakupa žive hrane ni mogoče odstopiti, niti kupnine v takšnih primerih ne vračamo!

8. Napake blaga in garancija

V kolikor ima izdelek stvarne napake mora uporabnik, v zakonskem roku ponudnika obvestiti o napaki in v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda.

Pravilnik o blagu, za katero se izda garancija za brezhibno delovanje živih organizmov NE uvršča med blago, za katere se izdaja garancija.

Posebnosti pri živih žuželkah: Ponudnik garantira pošiljanje oziroma dostavo živih žuželk. To pomeni, da so vse žuželke pred odpošiljanjem pregledane in žive. Vendar pa ponudnik NE more garantirati živega prihoda žuželk na prejemnikov naslov, saj po oddaji pošiljke ponudnik več nima nadzora nad potovanjem pošiljke. V primeru osebne dostave se pa skupaj z dostavljalcem pregleda pošiljka, kjer se v primeru kakršnegakoli pogina napiše zapisnik in nadaljnje postopanje.

Naša dobra volja je, da vrnemo del kupnine ali celotno kupnino, v primeru pogina. Če se pogin zgodi, nas o tem nemudoma obvestite na info@zverinica.com. Prav tako je nujno priložiti fotografijo mrtvih žuželk isti dan! Nato bomo primer pregledali in se odločili ali denar vrnemo in v kakšnem odstotku. V primeru kasnejšega obvestila ali manjka fotografije, ki nakazuje mrtve žuželke, denarja žal ne moremo vrniti.

Namig: pod opombe napišite, da želite pošiljko dostavljeno poštno ležeče. Tako bo pošiljka prispela na izbrano pošto in tam čakala – s tem se možnosti za pogin bistveno zmanjšajo. Prav tako predlagamo, da v primeru osebnega prevzema (tako na našem sedežu ali pa na pošti), paketa ne pustite v avtu ob vročini ali mrazu. Živi organizmi so živi in kot taki lahko poginejo!

9. Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti. Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

10. Pogodba in arhiviranje pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na posredovani elektronski naslov. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba med uporabnikom in prodajalcem ter kopije računov se arhivirajo elektronsko. Uporabnik lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@zverinica.com.

11. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja.

O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.zverinica.com. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal.